Home > Oefeningen rugklachten

Oefeningen bij rugklachten.

Oefeningen voor thuis uitvoeren bij rugklachten kan een wereld van verschil maken in uw dagelijkse comfort en welzijn. Bij De Rugschool begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste oefeningen te integreren in uw routine om niet alleen bestaande rugklachten te verlichten maar ook om toekomstige problemen te voorkomen. Thuisoefeningen zijn een essentieel onderdeel bij rugklachten, aangezien ze gemakkelijk te integreren zijn in uw dagelijkse schema en aangepast kunnen worden aan uw individuele behoeften.

Individuele behandeling
Verschillende specialisaties
Uitgebreide intake

Effectieve oefeningen voor thuis om rugklachten te verlichten

Thuisoefeningen bij rugklachten spelen een cruciale rol in zowel preventie als verlichting van rugproblemen aan de boven- en onderrug:

  • Brug: Ga op uw rug liggen met gebogen knieën en voeten plat op de grond. Hef uw heupen op tot uw lichaam een rechte lijn vormt van schouders tot knieën. Houd even vast en laat dan langzaam zakken.
  • Knie naar Borst: Liggend op uw rug met de knieën gebogen, trek één knie naar uw borst terwijl de andere voet op de grond blijft. Wissel van been.
  • Cat-Cow Stretch: Start op handen en knieën. Buig uw rug naar beneden terwijl u inademt (Cow), en rond uw rug terwijl u uitademt (Cat).
  • Child’s Pose: Vanuit een knielende positie, strek uw armen vooruit op de grond en zit terug op uw hielen. Ontspan in deze positie.
  • Pelvic Tilt: Liggend op uw rug, buig uw knieën met de voeten plat op de grond. Span uw buikspieren aan en druk uw onderrug tegen de grond. Houd vast en laat los.
  • Lumbale Rotaties: Liggend op uw rug met gebogen knieën, draai uw benen naar één kant terwijl u uw schouders op de grond houdt. Wissel van kant.
  • Superman: Liggend op uw buik, til tegelijkertijd uw armen en benen van de grond. Houd even vast en laat dan zakken.

Deze oefeningen voor rugklachten helpen bij het stabiliseren en versterken van de rug, wat essentieel is voor het verhelpen van lage rugpijn. Daarnaast kan u een specifiek programma voor de bovenrug volgen, om een evenwichtige kracht en flexibiliteit in de gehele rug te waarborgen.

Benieuwd of we kunnen helpen? Wij staan voor u klaar!

Locatie Den Haag: 070 - 3685797
Locatie Rijswijk: 070 - 395 18 16

Verlicht uw rugpijn van thuis uit

Bent u klaar om actief te werken aan het verbeteren van uw rugklachten? U kan eenvoudig online een afspraak maken voor professionele begeleiding en zelfs een online rugonderzoek laten uitvoeren. Voor persoonlijke ondersteuning en een op uw behoeften afgestemd oefenprogramma, overweeg dan onze fysio in Rijswijk te raadplegen. Zo bent u verzekerd van correcte uitvoering van de oefeningen en maximaliseert u de verlichting van uw rugklachten. Neem vandaag nog de stap naar een leven vrij van rugpijn.

2 locaties in Nederland.

Blijf niet te lang met uw klachten rondlopen en neem bij rugpijn, kniepijn of een andere bewegingsklacht contact met ons op om een afspraak in te plannen. Onze fysiotherapiepraktijken zijn gevestigd in Den Haag en Rijswijk, dus er is zeker een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Locatie Den Haag

Thorbeckelaan 360
2564 BZ
Den Haag

Locatie Rijswijk

Van Vredenburchweg 71
2282 SE
Rijswijk (ZH)
Rugschool