Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een expert in houding en beweging. Met zijn kennis en kunde helpt de fysiotherapeut u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat. U krijgt zorg, passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut via directe toegankelijkheid, zonder verwijzing van een arts.

De eerste afspraak bestaat uit een Screening, Intake en een Onderzoek. Tijdens de screening stelt de fysiotherapeut u vragen over uw lichamelijke klacht. Het doel is om vast te stellen of uw klacht inderdaad met fysiotherapie behandeld kan worden of dat u eerst door uw huisarts gezien moet worden.

Het onderdeel Intake is bedoeld om met u te door te praten over uw lichamelijke klacht en de mogelijke oorzaken, en wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat wilt u met de behandeling bereiken? Wat wilt u (weer) kunnen?

Bij het Onderzoek kijkt de fysiotherapeut naar uw houding en hoe uw lichaam beweegt met betrekking tot uw lichamelijke klacht.

Daarna stelt de fysiotherapeut de diagnose en stelt het behandelplan voor. U bespreekt dit samen, want uw persoonlijke situatie en doelen staan hierbij centraal. Stel dus ook vooral uw vragen aan de fysiotherapeut en vertel wat u graag wil bereiken.