Home > McKenzie Therapie (MDT)

McKenzie Therapie (MDT).

De McKenzie Methode ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) is een methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen.

Eerste onderzoek.

Een belangrijk onderdeel is het eerste onderzoek. Dit begint met een intake waarbij de therapeut uw symptomen gedetailleerd in kaart brengt. Daarna wordt u gevraagd om een aantal bewegingen te doen en/of bepaalde houdingen aan te nemen.

 

Maak een afspraak voor McKenzie therapie.

Het belangrijkste verschil met de meeste andere onderzoeken is het gebruik van herhaalde bewegingen in plaats van een enkele beweging. De manier waarop uw symptomen en uw beweeglijkheid veranderen tijdens deze herhaalde bewegingen, geeft aan of deze methode voor u effectief is. Wanneer uit de intake en het onderzoek blijkt dat herhaalde bewegingen de klachten beïnvloeden is de kans op snelle vermindering van klachten groot en worden deze bewegingen onderdeel van de behandeling.

Onze gecrediteerde McKenzie therapeut is: Marco Kronenburg 

Benieuwd of we u kunnen helpen?

2 locaties in Nederland.

Blijf niet te lang met uw klachten rondlopen en neem bij rugpijn, kniepijn of een andere bewegingsklacht contact met ons op om een afspraak in te plannen. Onze fysiotherapiepraktijken zijn gevestigd in Den Haag en Rijswijk, dus er is zeker een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Locatie Den Haag

Thorbeckelaan 360
2564 BZ
Den Haag

Locatie Rijswijk

Van Vredenburchweg 71
2282 SE
Rijswijk (ZH)
Rugschool