Home > Thuisoefeningen voor onderrug

Thuisoefeningen voor de onderrug.

Thuisoefeningen voor de onderrug zijn essentieel voor iedereen die de gezondheid van hun onderrug wil verbeteren en behouden. Bij De Rugschool weten we hoe belangrijk het is om een sterke en flexibele onderrug te hebben. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van pijn, maar ook bij het voorkomen van toekomstige klachten. Een gezonde onderrug is de basis voor een actief en pijnvrij leven.

Individuele behandeling
Verschillende specialisaties
Uitgebreide intake

Effectieve thuisoefeningen voor de onderrug

Om lage rugpijn effectief te verlichten, zijn specifieke thuisoefeningen cruciaal. Deze oefeningen zijn ontworpen om de spieren in uw onderrug te versterken en te stretchen, wat bijdraagt aan zowel verlichting van pijn als verbetering van mobiliteit. Onze ervaren fysio in Den Haag adviseert vaak de volgende oefeningen:

  • Pelvic Tilt: Versterkt de buikspieren en verlicht spanning in de onderrug.
  • Cat-Cow Stretch: Verbetert de flexibiliteit en beweging van de wervelkolom.
  • Brug: Versterkt de onderrug en de bilspieren.
  • KnieĆ«n-naar-Borst Stretch: Vermindert spanning in de onderrug en verbetert flexibiliteit.

Deze oefeningen vormen een solide basis voor het verminderen van onderrugklachten en kunnen gemakkelijk thuis worden uitgevoerd.

Benieuwd of we kunnen helpen? Wij staan voor u klaar!

Locatie Den Haag: 070 - 3685797
Locatie Rijswijk: 070 - 395 18 16

Uw rug is in goede handen bij ons

Voor wie op zoek is naar professionele begeleiding om onderrugklachten effectief aan te pakken, bieden wij revalidatie in Rijswijk. Door onze expertise kunnen wij u helpen met een gepersonaliseerd oefenprogramma dat specifiek op uw klachten zijn afgestemd. Het is mogelijk om online een afspraak te maken, zodat u snel kunt beginnen met het verbeteren van uw onderruggezondheid. Neem de stap naar een leven zonder onderrugklachten en laat ons u helpen uw rug sterk en gezond te houden.

2 locaties in Nederland.

Blijf niet te lang met uw klachten rondlopen en neem bij rugpijn, kniepijn of een andere bewegingsklacht contact met ons op om een afspraak in te plannen. Onze fysiotherapiepraktijken zijn gevestigd in Den Haag en Rijswijk, dus er is zeker een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Locatie Den Haag

Thorbeckelaan 360
2564 BZ
Den Haag

Locatie Rijswijk

Van Vredenburchweg 71
2282 SE
Rijswijk (ZH)
Rugschool